Urok selera ;)

Kolejna wariacja na temat "Kuchnia studencka przed przelewem" ;)
Zupa z selera okazała się być niesamowicie wręcz prosta ^^
Składniki:
Średniej wielkości seler
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 (100g) serek topiony
bulionetka warzywna (lub po prostu kostka rosołowa)


Należy obrać i zetrzeć seler, zalać wodą nieco ponad poziom wiórków i zagotować. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić razem z selerem do przegotowania. Gdy oba warzywa będą już miękkie, wrzucamy bulionetkę (kostkę rosołową) i obieramy ząbki czosnku, trzemy do zupy. I znów czekamy aż się zagotuje. Na koniec ląduje serek topiony rwany na kawałki. Gdy się rozpuści pięknie zabieli zupę. Można oczywiście jeszcze zabielić ją mąką i np. jogurtem, ale wg mnie jest to zbędne.
Voila! Smacznego ;)